full screen background image

Parteneriat USV – Universitatea din Dakar

La sfârșitul lunii ianuarie, o delegaţie a Universității Ștefan cel Mare Suceava – formată din rectorul VALENTIN POPA, prorectorul ȘTEFAN PURICI şi directorul Bibliotecii USV SANDA MARIA ARDELEANU – a efectuat o vizită de lucru la Universitatea din Dakar – Senegal.

 

Programul vizitei a cuprins întâlniri la nivel academic şi diplomatic, precum și efectuarea unor schimburi de bune practici universitare, care au implicat profesori, personal administrativ, studenţi și doctoranzi ai universității partenere.

Între membrii comunității academice de la Universitatea din Dakar care au participat la activități s-au numărat și foşti studenţi și doctoranzi care au beneficiat de stagii la universitatea suceveană.

Cu prilejul acestei vizite, rectorii celor 2 universități au semnat un nou acord Erasmus+, pentru perioada 2021 – 2027.

Totodată, instituțiile partenere au convenit să extindă cooperarea la nivelul școlilor doctorale, prin organizarea de studii în co-tutelă, la cel al sectoarelor administrative şi bibliotecilor, precum și al unor facultăţi.

Rectorul VALENTIN POPA a anunţat acordarea a 3 burse pentru nivelul studiilor universitare de licenţă unor absolvenţi de liceu senegalezi, precum şi acordarea unor facilităţi pentru derularea tezelor de doctorat în co-tutelă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *