full screen background image

Pasager lovit de excavator

Ieri, în timp ce efectua lucrări pe strada Siliştei din oraşul sucevean Liteni, un bărbat de 50 de ani, din localitate, nu s-a asigurat la manevrarea unui excavator neînregistrat şi a lovit cu cupa autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani, din comuna Vultureşti.

 

POLITIA

În urma accidentului, un bărbat de 37 de ani, din localitate, pasager în autoturism, a suferit leziuni grave şi a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

 

 

Conducătorii celor două vehicule au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele situații, după care, la spital, li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

 

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, bărbatul de 50 de ani, este angajat al unei societăţi comerciale în funcţia de mecanic maşini şi utilaje pentru construcţii, iar în momentul producerii accidentului executa lucrări de excavare a pământului pe marginea străzii respective.

 

 

Totodată, din verificări, polițiștii au stabilit faptul că, societatea executa lucrări de modernizare a drumului, fără avizul poliției și fără a fi semnalizate corespunzător, conform prevederilor legale.

 

 

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „efectuarea de lucrări neautorizate  în zona drumului public”, iar pentru efectuarea de lucrări în zona drumului public fără avizul poliţiei, executantul lucrării a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 republicată.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *