full screen background image

Pe 12 iulie începe admiterea la USV

La Universitatea Ştefan cel Mare Suceava va începe, pe 12 iulie, concursul de admitere pentru ciclurile de studii de licenţă şi masterat, la toate cele 10 facultăţi.

 

În ceea ce privește studiile de licență, pe lângă specializările de tradiție, absolvenții de liceu se vor putea orienta și către unele noi : Echipamente și sisteme medicale, Tehnică dentară, Autovehicule rutiere, Echipamente de comandă și control pentru autovehicule, Robotică, Rețele și software de comunicații, Energetică și tehnologii informatice, Științe gastronomice și Resurse umane.

În total, peste 50 programe de licență și peste 35 de masterat își așteaptă viitorii studenți.

Dintre cele 1.210 locuri fără taxă disponibile la licență, 41 sunt alocate absolvenților de liceu din mediul rural, 10 sunt pentru absolvenții de liceu proveniți din sistemul de protecție socială, iar alte 10 locuri sunt rezervate candidaților de etnie rromă.

Informaţii detaliate despre procesul de admitere, cu repartizarea celor peste 5 mii de locuri bugetate și cu taxă pe programe de studiu din ciclul de licență, masterat și doctorat pot fi obţinute pe pagina admitere.usv.ro.

Candidații au posibilitatea de a se înscrie atât on-site, în locațiile din campusul USV, cât și on-line, folosind platforma de înscriere disponibilă.

Indiferent de facultatea sau programul de studiu pentru care vor opta, toți bobocii vor primi un laptop, însoţit de o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de minim 9 luni și cu minimum 50 GB pe lună.

Admiterea se va desfăşura în perioada 12 – 16 iulie (fără zilele de sâmbătă și duminică) pentru specializările unde există probe și 12 – 20 iulie (fără zilele de sâmbătă și duminică) pentru specializările unde nu există probe.

Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis trebuie să se înmatriculeze cel târziu pe 29 iulie.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *