full screen background image

Pensionarii suceveni se implică în gestionarea deșeurilor

 

La Prefectura Suceava s-a desfăşurat astăzi şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, cu tema  Protecţia mediului,  insistându-se pe problema gestionării deşeurilor.

2

 

În prezența prefectului CONSTANTIN HARASIM, a șefilor de la Garda de Mediu ADRIANA IORDACHE și Agenția pentru Protecția Mediului VASILE OȘEAN, participanții au menţionat cazuri concrete de gestionare defectuoasă a deşeurilor menajere : parcul din Burdujeni aflat între Policlinica CFR şi pasarelă, spaţiul verde situat în spatele benzinăriei  Negru   ( Burdujeni ) şi pârâul din apropiere, lunca râului Suha din oraşul Frasin, unde sunt depozitate şi incinerate deşeuri menajere.

 

 

S-a pus problema gradului insuficient de selectare a deşeurilor menajere, fapt care conduce la o amplă activitate în procesul de gestionare a acestora, implicând timp şi cheltuieli suplimentare.

 

 

Membrii Comitetului Consultativ apreciază că un prim pas în rezolvarea acestei probleme îl constituie educarea populaţiei prin acţiuni de voluntariat iniţiate de unităţile de învăţământ şi ONG-uri şi mediatizarea acestora prin mass-media.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *