full screen background image

Percheziții în județul Suceava : țigări de contrabandă din Ucraina ascunse în bușteni

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat, astăzi, 13 percheziții domiciliare în județele Suceava, Constanța şi Arad, la domiciliile unor persoane și sediile ale unor societăți comerciale implicate în contrabandă.

 

De asemenea, au fost puse în aplicare 11 mandate de aducere pentru persoanele bănuite și au fost citați mai mulți martori, în vederea audierii.

O primă grupare infracțională a fost constituită în jurul a 2 funcționari din cadrul unei instituții, la care au aderat și alți 2 suceveni.

În ultimii 2 ani, gruparea ar fi introdus pe piața din România, în mod ilegal, aproximativ 22.500 pachete de țigări din Ucraina, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de 292 mii lei.

Cea de-a 2 -a grupare infracțională cercetată are caracter transnațional, fiind formată din 5 români și 4 ucraineni, care ar fi creat un circuit infracțional prin intermediul unei societăți din județul Suceava.

În perioada 2019 – 2020, ei ar fi efectuat importuri de material lemnos și cherestea din Federația Rusă și Ucraina, în care ar fi ascuns cantități importante de țigări.

În această cauză, au fost indisponibilizate, pe teritoriul României, aproximativ 300 mii pachete de țigări, prejudiciul cauzat bugetului de stat depășind 4 milioane lei.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *