full screen background image

Personalul medical al Spitalului Clinic Județean Suceava “condamnă ferm” agresiunea fizică și verbală

Medicii Spitalului Clinic Județean Suceava “condamnă ferm” agresiunea fizică și verbală, precum și denigrarea nejustificată a corpului medical.

Luarea de poziție este determinată de nemulțumirile pacienților în legătură cu așteptarea în sălile Unității de Primire Urgențe.

Conducerea spitalului reamintește că triajul pacienților – indiferent dacă sunt asigurați sau neasigurați – se face în funcție de 5 coduri de urgență : roșu – risc vital, preluare imediată, galben – potențial mare de agravare, încercându-se preluarea în maxim 15 minute, verde – starea nu este critică, dar necesită investigații, încercându-se preluarea în maxim 60 minute, albastru – non-urgențe, ce pot fi tratate de medicul de familie sau ambulator, timp de așteptare până la 120 minute și alb – timp de așteptare până la 240 minute.

Intervențiile sunt îngreunate de faptul că la UPU Suceava se prezintă zilnic 300 persoane, ceea ce înseamnă un pacient la fiecare 5 minute.

Conducerea spitalului spune că “absolut toți pacienții” prezentați în UPU sunt consultați de medicul urgentist în ordinea priorităților, le sunt recomandate analize, investigații suplimentare sau consulturi ale medicilor specialiști, dar cu anumiți timpi de așteptare.

În acest context, medicii suceveni avertizează că “derapajele psiho-emoționale cu presiune fizică și verbală asupra cadrelor medicale nu fac decât să crească timpii de așteptare și să creeze un  climat de muncă ostil tuturor”.

 

 

CITEȘTE ȘI

A fost turnată fundația noii secții de oncologie a Spitalului Județean Suceava

 

DĂ-NE FOLLOW PE INSTA ȘI FACEBOOK!

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *