full screen background image

Peste 600 de câini de rasă la BUCOVINA DOG SHOW

Cel mai mare eveniment chinologic din zona de nord-est a României, din această perioadă a anului – Bucovina Dog Show 2019, va avea loc sâmbătă, 4 mai în parcarea Shopping City Suceava.

Evenimentul, organizat de Asociaţia Chinologică a judeţului Suceava, în parteneriat cu centrul comercial, cuprinde expoziţia chinologică naţională cu atribuirea titlului naţional CAC (Certificat de Aptitudini pentru Campionat), iar în după-amiaza aceleiaşi zile, expoziţia chinologică internaţională cu atribuirea titlului internaţional CACIB (Certificat de Aptitudini pentru Campionat Internaţional de Frumuseţe).

 

„La cele două expoziţii chinologice vor participa peste 600 de câini din 63 de rase omologate definitiv de Federaţia Chinologică Internaţională (FCI) şi o rasă nerecunoscută de Federaţia Chinologică Internaţională (American Toy Fox Terrier).

Această rasă va fi arbitrată în afara competiţiilor propriu-zise.

Printre rasele care vor fi prezente la Suceava, se vor număra şi unele mai rare : Ciobănesc alb elveţian, Bichon frise, Terrier Negru Rusesc, Boston Terrier, Ciobănesc francez Briard, Ciobănesc Belgian Groenendael, Bulldog englez, Bullmastiff, Cavaler King Charles Spaniel, Chin japonez, Coban kopegi, American Toy Fox Terrier, English Springer Spaniel, Spitz japonez, Pomeranian, Pinscher pitic, Shih tzu, Ogar rusesc Barzoi, Ogar englez Whippet, Spaniel tibetan, Welsh Corgi Pembroke, Samoyede, Mastiff de Tibet, Epagneul Breton, Chihuahua, Lup cehoslovac.

Exemplarele canine înscrise în expoziţiile de la Suceava provin din România, Ucraina, Ungaria, Polonia, Republica Moldova, Olanda şi SUA.

Din acest punct de vedere, expoziţiile din 4 mai 2019 se constituie în premiere absolute pentru zona geografică Moldova”, a explicat ing. Cristian Domiţian Moroşanu, preşedintele Asociaţiei Chinologice a Judeţului Suceava.

 

Corpul de arbitri care va oficia la expoziţiile de la Suceava este format din cinci arbitri chinologi internaţionali din Germania, Republica Moldova, Cluj-Napoca, Satu Mare şi Suceava, precum şi un arbitru chinolog naţional din Deva.

 

În procesul de arbitraj, arbitrii vor fi sprijiniţi de un corp profesionist format din 12 secretari şi comisari de ring.

 

La finalul zilei se va decerna titlul de Supreme Best in Show Bucovina Dog Show 2019, la care vor participa câştigătorii celor două expoziţii chinologice.

 

„Având în vedere numărul de câini înscrişi, varietatea acestora, corpul de arbitri şi nu în ultimul rând condiţiile spaţiului de concurs asigurate de Shopping City Suceava, Asociaţia Chinologică a Judeţului Suceava garantează un regal chinologic de la care nu trebuie să lipsească nici un admirator al acestei minunate creaţii: câinele” a adăugat Cristian Domiţian Moroşanu.

 

În urma eforturilor depuse de chinologii din România, în Adunarea Generală a Federaţiei Chinologice Internaţionale (FCI) din 29 aprilie de la Shanghai (China), a fost recunoscută definitiv, cu unanimitate de voturi, rasa Ciobănesc Românesc de Bucovina, una dintre rasele noastre naţionale.

 

Ca urmare, expoziţia internaţională din 4 mai 2019 de la Suceava va fi prima expoziţie chinologică în care exemplarele din rasa Ciobănesc Românesc de Bucovina vor putea câştiga titlul CACIB (Certificat de Aptitudini pentru Campionat Internaţional de Frumuseţe).
Programul expozitiei: C.A.C.

10:00 – 10:10 Deschiderea oficială

10:10 – 12:00 Arbitrajul la ringuri

12:30 – 13:00 Programul de Best in Show
C.A.C.I.B.

14:30 – 16:30 Arbitrajul la ringuri

17:00 – 18:00 Programul de Best in Show

18:15 Supreme Best in Show

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *