full screen background image

Pistol cu aer comprimat, descoperit în poşeta unei tinere din Ucraina

Ieri, în jurul orei 14.55, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, M. Daryna, de cetăţenie ucraineană, în vârstă de 20 de ani, călătorind  ca pasager într-un autoturism marca BMW, ce venea din Cernăuţi şi mergea la Suceava.

 

3

În urma controlului specific efectuat asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor, au fost descoperite, în poșeta acesteia, un pistol cu aer comprimat marca Gamo PT 90, calibrul 4,5 mm., un rezervor cu aer comprimat marca Crosman şi o cutie din material plastic ce conţinea 284 bucăţi  bile metalice tip Sher Shen, calibrul 4,5 mm.

 

 

Echipa operativă a stabilit faptul că pistolul respectiv intră în categoria armelor neletale supuse autorizării şi este fabricat în Spania.

 

 

Tânăra a declarat ca mergea la cumpărături în Suceava şi a recunoscut că pistolul îi aparţine şi că l-a uitat în geantă.

 

 

Arma neletală, rezervorul cu aer comprimat şi cele 284 de bile metalice au fost reţinute de lucrătorii vamali, care le-au predat pe bază de proces verbal poliţiştilor de frontieră, urmând să fie expertizate şi ulterior depuse în camera de corpuri delicte a Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul I.P.J. Suceava.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *