full screen background image

Poliția Locală Suceava va aplica noi sancțiuni pentru nerespectarea bunei conviețuiri, liniștii și ordinii publice

Consilierii locali suceveni vor dezbate, joi, noul regulament de bună conviețuire, ordinea și liniștea publică, regulile în transportul public de călători, gospodărirea orașului și protecție a mediului.

Poliția Locală va putea aplica amenzi între 200 și 600 lei pentru intrarea cu câini în instituții, localuri publice, magazine, piețe agroalimentare, grădini publice și spații de joacă pentru copii, același cuantum fiind stabilit pentru dormitul pe bănci, în canale, în scări de bloc, subsoluri sau în parcuri și pentru folosirea bicicletelor, trotinetelor și rolelor în afara locurilor destinate acestui scop.

 

Scuturarea covoarelor, a lenjeriei sau a altor obiecte pe ferestre și balcoane se va sancționa cu sume între 300 și 600 lei, la fel ca și necurățarea de către proprietarii de animale a excrementelor lăsate de acestea în locurile publice.

 

Amplasarea fără drept a tonetelor, chioșcurilor și construcțiilor metalice va fi amendată cu valori între 200 și 1.000 lei pentru persoane fizice și între 400 și 2.500 lei pentru persoane juridice.

 

Va fi interzisă parcarea vehiculelor de mărfuri mai mari de 3,5 tone și mai lungi de 5 metri, precum și a vehiculelor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune pe spațiile de orice fel dintre blocuri.

 

Tăierea fără drept a arborilor și arbuștilor va fi sancționată de polițiștii locali cu 500 – 2.000 lei pentru persoane fizice și cu 1.000 – 2.500 lei pentru persoanele juridice.

 

Comercializarea produselor alimentare în afara sectoarelor amenajate în incinta piețelor se va lăsa cu amenzi între 400 – 500 lei.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *