full screen background image

Polițiști în urmărire după un conducător auto băut

La data de 22.08.2017, polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Salcea şi Postului de Poliţie Dumbrăveni, fiind în acțiune pe linie de poliție rutieră, la ora 19.20, au înregistrat cu aparatul radar o autoutilitară circulând pe D.N. 29, pe raza localităţii Salcea, direcţia de deplasare Suceava-Botoşani, cu viteza de 70 km/h, în localitate.

Au fost efectuate semnalele regulamentare de oprire însă conducătorul autoutilitarei nu a oprit accelerând şi continuându-şi deplasarea spre localitatea Dumbrăveni.

S-a pornit în urmărirea autoutilitarei folosind semnalele acustice şi luminoase însă conducătorul acesteia le-a ignorat şi s-a deplasat pe DN 29, până la intrarea în localitatea Dumbrăveni, unde a efectuat viraj la stânga şi a pătruns pe un drum comunal, unde s-a reuşit depăşirea şi blocarea autoutilitarei.

În urma controlului efectuat s-a constatat că autoutilitara era condusă de un bărbat de 60 de ani din municipiul Suceava, care emana halenă alcoolică, fapt pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *