full screen background image

Polițiștii, jandarmii și militarii ISU Suceava la datorie în minivacanța de 1 Mai

Polițiștii suceveni vor fi la datorie în acest weekend prelungit, pentru ca ziua de 1 Mai și sărbătoarea Învierii Domnului să fie sărbătorite în siguranță, iar prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de să fie respectate.

 

În perioada 30 aprilie – 3 mai, peste 250 poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu jandarmii și cu reprezentanții celorlalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică.

O atenție deosebită se va acorda lăcașelor de cult, unde se va acționa pentru gestionarea afluxului de persoane pe timpul slujbelor religioase, precum și pentru respectarea măsurilor impuse pentru acest gen de activități.

De asemenea, vor fi monitorizate stațiunile turistice Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și zonelor din proximitatea mănăstirilor.

Măsuri speciale și forțe suplimentare au fost dispuse pentru siguranța și fluidizarea circulației rutiere pe drumurile naționale principale.

În noaptea de Înviere, circulația va fi permisă în intervalul orar 22 – 5 dimineață cu respectarea măsurilor de protecție și a distanțării fizice, inclusiv în zona lăcașurilor de cult și pe timpul oficierii slujbelor religioase.

În noaptea de Înviere, pompierii militari suceveni vor desfășura misiuni de asigurare și recunoaștere cu caracter preventiv, în apropierea a 112 unități de cult din județ, pentru un răspuns prompt în cazul producerii unor situații de urgență.

ISU Suceava recomandă personalului clerical să efectueze un control riguros după terminarea slujbelor religioase, pentru înlăturarea oricăror eventuale surse de iniţiere a unui incendiu.

Totodată, răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi gestionat prin intermediul echipajelor SMURD, disponibile permanent, care vor asigura primul-ajutor medical şi transportul persoanelor aflate în dificultate, la unităţile spitaliceşti.

Misiunile pompierilor militari sunt îndreptate spre asigurarea respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățenilor.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *