full screen background image

Polițiștii suceveni se confruntă cu o nouă înșelăciune : metoda „regele Cioabă”

Polițiștii atrag atenția cu privire la riscul victimal prezentat în special de persoanele vârstnice prin înșelăciunea prin metoda ,,regele Cioabă”. 

Femei și bărbați care pretind că sunt rude ale regelui Cioabă îşi abordează victimele pe stradă, de obicei femei singure care poartă bijuterii la vedere, le arată podoabe aurite şi susţin că le oferă pomană pentru sufletul celui mort.

 

Apoi le cer să îşi dea jos propriile bijuterii şi să le aşeze într-un serveţel, cât timp probează aşa-zisul cadou.

 

Cu multă dexteritate, într-un moment de neatenţie, înlocuiesc şerveţelul, cu un altul în care se află o monedă și le spun victimelor să nu deschidă şerveţelul până nu ajung acasă pentru a nu tulbura sufletul celui mort.

 

O femeie de 67 ani din Câmpulung Moldovenesc a sesizat că a fost înșelată prin metoda „regele Cioabă” de o femeie necunoscută, în timp ce se afla pe strada Fraternității din localitate.

 

Din verificări a rezultat că femeia de 67 ani se deplasa spre domiciliu, a fost abordată de o persoană necunoscută care a întrebat-o cum să ajungă la cimitirul din apropiere, deoarece vrea să dea ceva de pomană pentru regele Cioabă.

 

Persoana respectivă a pus mâna pe victimă în timp ce vorbea cu ea și i-a spus să nu se teamă, întrucât este o persoană credincioasă și i-a spus și persoanei vătămate să se roage.

 

Femeia de 67 ani i-a explicat cum să ajungă la cimitir, după care și-a continuat drumul spre casă, în timp ce femeia necunoscută a mers în direcția opusă.

 

În drum spre locuință, persoana vătămată a băgat mâna în buzunar și a găsit niște șervețele de hârtie în care se aflau un lănțișor, o pereche de cercei și un inel din metal comun, de culoare galbenă.

 

Prejudiciul total este de aproximativ 3.700 lei, reprezentând suma de 984 lei și bijuteriile din aur.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *