full screen background image

Premieră “Proștii sub clar de lună” în luna mai la teatrul Suceava

Teatrul Municipal Matei Vișniec Suceava anunță intrarea în producție a spectacolului Proștii sub clar de lună de Teodor Mazilu, în regia Ancăi Bradu, a cărui premieră va avea loc în luna mai.

 

Unul dintre cei mai spirituali dramaturgi români ai secolului trecut, asemănat adesea cu I.L. Caragiale, Teodor Mazilu s-a remarcat prin puterea sa de a câștiga publicul, în ciuda cenzurii severe din perioada regimului comunist.

 

Savuros de subtilă, piesa Proștii sub clar de lună, pusă în scenă de Lucian Pintilie în 1963, la Teatrul Bulandra, a fost chiar interzisă pentru o vreme de autorități.

 

Anca Bradu este conferențiar universitar dr. la Universitatea Naţională de Teatru şi de Artă Cinematografică ”I. L. Caragiale” din Bucureşti, Facultatea de Teatru, Departamentul Regie de teatru.

 

A montat spectacole la cele mai importante teatre din țară, dar și pe scene europene din Finlanda, Serbia și Ungaria.

 

Sucevenii au văzut în anii trecuți spectacole semnate de Anca Bradu – De ce Hecuba?, producție a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu și Cabaretul Dada, producție a Teatrului „Regina Maria” din Oradea, ambele jucate la Suceava în cadrul Zilelor Teatrului Matei Vișniec.

 

Distribuție:

Ortansa – Clara Popadiuc

Clementina – Delu Lucaci

Emilian – Răzvan Bănuț

Gogu – Cătălin Mîndru

Vasilica – Diana Lazăr

Mama Ortansei – Bogdan Amurăriței

Tatăl Ortansei – Tache Florescu (colaborator)

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *