full screen background image

Premiu oferit de Uniunea Scriitorilor pentru prof.univ.dr. Brândușa Steiciuc

În cadrul festivității de acordare a premiilor Uniunii Scriitorilor din România pentru apariții editoriale din anul 2017, care a avut loc pe 9 noiembrie la filiala Iași, prof.univ.dr. Elena-Brândușa Steiciuc de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării a Universității Ștefan cel Mare  din Suceava a primit premiul Reprezentanței Suceava.

Volumul distins – intitulat  FRANCOPHONIE & DIVERSITÉ – publicat la editura universității sucevene conține  articole, cronici, interviuri despre și cu autori francofoni contemporani, care conturează identitatea  plurală a francofoniei în secolul XX și la începutul noului mileniu.

 

O mare parte dintre autorii prezenți în acest volum ( Panait Istrati, Emil Cioran, Oana Orlea, Rodica Iulian, Liliana Lazar ) sunt de origine română, ceea ce subliniază contribuția majoră a României la un fenomen literar de anvergură mondială.

 

Puternic implicată în studierea și susținerea fenomenului literar francofon, expert al Agence universitaire de la Francophonie  pentru acest domeniu, prof. univ. dr. Elena-Brândușa Steiciuc aduce prin acest nou volum o contribuție majoră la studiul diverselor fațete ale literaturilor de expresie franceză.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *