full screen background image

Președintele IOHANNIS decretează stare națională de urgență din cauza coronavirusului

Președintele KLAUS IOHANNIS a decretat, astăzi, stare de urgență începând din 16 martie pentru a contracara efectele coronavirusului, precizând că măsura va permite alocarea de fonduri suplimentare pentru achiziția de medicamente și aparatură medicală.

Starea de urgenţă se poate institui pe o perioadă de cel mult 30 de zile, dar preşedintele, cu încuviinţarea Parlamentului, poate prelungi durata şi poate extinde sau restrânge aria de aplicare a acesteia.

 

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru spune că, prin decretarea stării de urgenţă, poate fi limitată deplasarea în anumite zone, ”izolarea va fi izolare” şi pot fi închise instituţii sau unităţi de alimentaţie publică, precum mall-uri ori restaurante.

 

La ora declarației lui IOHANNIS, la nivel național se înregistrau 113 cazuri de persoane infectate cu coronavirus, 2.652 persoane în carantină și 14.573 monitorizate la domiciliu.

 

De asemenea, 6 persoane erau vindecate.

 

În județul Suceava erau o persoană infectată ( bărbat de 71 ani din Mălini, întors din Italia ), 107 persoane în carantină și 632 autoizolate la domiciliu.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *