full screen background image

„Prietenii curățeniei” de la Grădinița Obcini voluntari în campania „Let’s Do It, România !”

Preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal Obcini din Suceava, însoțiți de cadre didactice și părinți, au participat la o acțiune de voluntariat sub sloganul ”Prietenii curățeniei” în cadrul campaniei de curățenie ”Let’s Do It, Romania!”, desfășurată la nivel național pe 17 septembrie.

”Let’s Do It, România! care face parte din inițiativa globală ”Let’s Do It, World!”, una din cele mai mari mișcări de voluntariat din lume. Fiind cel mai mare proiect de implicare socială din țară, acesta propune curățarea deșeurilor de toate tipurile într-o singură zi.

Activitatea s-a desfășurat în parteneriat cu Asociațiile Biosilva și Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, care au pus la dispoziția voluntarilor materialele necesare (saci și mănuși), promovarea acțiunii fiind asigurată prin intermediul afișelor și a pliantelor diseminate.

La nivelul grădiniței, acțiunea a fost coordonată de către directoarea Maria Todereanu și profesor Amelia Boghean. Au fost implicate ca voluntari toate cadrele didactice din grădiniță, care au coordonat activitatea grupelor pe care le conduc.

Desfăşurată în cartierul Obcini (parcul din vecinătatea grădiniței), activitatea a avut ca scop ecologizarea spațiului verde, prin colectarea deşeurilor de toate tipurile, urmărindu-se  exersarea unor comportamente de protejare a mediului înconjurător.

Pentru a încuraja inițiativa de colectare a deșeurilor, organizatorii au oferit diplome de participare tuturor voluntarilor implicați.

Această activitate deschide seria activităților educative cu caracter ecologic incluse în calendarul proiectului național ”Ecogrădinița” aflat în derulare în anul școlar 2022/2023 la Grădinița cu Program Normal Obcini.

 

 

 

PE ACEEAȘI TEMĂ:

Școală de vară la grădinița Obcini din Suceava

 

DĂ-NE FOLLOW PE INSTA!

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.