full screen background image

Primăria Fălticeni asigură hrană pentru lebedele de pe iazul Șomuz

Astăzi, Primăria Municipiului Fălticeni a organizat o acțiune în sprijinul păsărilor care iernează pe iazul Șomuz din suburbia Țarna Mare.

 

 

Administrația Locală, elevii implicați în proiecte de protecția mediului de la Colegiul Național „Nicu Gane”, Colegiul „Vasile Lovinescu” și reprezentanți ai Detașamentului de Pompieri Fălticeni, au hrănit cele peste 20 de lebede care în în ultimele zile au fost nevoite să suporte temepraturi foarte scăzute.

 

 

„La Fălticeni a fost foarte frig în ultimele zile, situație în care au avut de suferit și păsările care iernează pe iazurile din localitate. Ne-am mobilizat pentru ca lebedele să aibă asigurată hrana în această perioadă când apa este înghețată.  Le mulțumesc reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru că au răspuns solicitării noastre și au acționat pentru siguranța participanților la această acțiune. Lebedele vor fi hrănite și în săptămânile care vor urma. Compartimentul de Mediu și Poliția Locală vor monitoriza situația păsărilor” – prof. Gheorghe Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *