full screen background image

Primarii a 7 municipii au semnat, la Suceava, proiectul – cadru “Moldova se dezvoltă”

Primarii din Suceava, Iași, Piatra Neamț, Roman, Botoşani, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei au semnat astăzi la Suceava acordul – cadru pentru înființarea Asociației “Moldova se dezvoltă !”

Participanții au declarat că vor promova proiecte pe fonduri locale, guvernamentale și europene în vederea dezvoltării Moldovei.

 

Ei au menționat că, în cadrul asociației, sunt așteptați și primarii altor localități, fără deosebire de culoarea politică.

 

Primarul municipiului Suceava ION LUNGU a declarat că acordul de dezvoltare a Moldovei “nu este o replică la Alianța Vestului” și că principalele proiecte sunt cele referitoare la transportul rutier și feroviar.

Primarul municipiului Iași MIHAI CHIRICA a precizat că semnarea acordului – cadru pentru înființarea Asociației Moldova se dezvoltă ! este “un moment istoric care va relansa dezvoltarea acestei regiuni”.

La întâlnirea de astăzi, primarul municipiului Botoșani CĂTĂLIN FLUTUR a spus că problemele principale cu care se confruntă Moldova sunt “izolarea, subdezvoltarea și depopularea teritoriului”.

Invitat la semnarea protocolului de astăzi a fost și primarul municipiului Piatra Neamț, DRAGOȘ CHITIC, care a subliniat că “problemele comunităților pot avea soluții de rezolvare comune”.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *