full screen background image

Primarul din Vatra Moldoviței cercetat pentru abuz în serviciu în dosarul angajărilor la Apele Române

PETRU AVRAM, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad, a fost pus sub acuzare de DNA pentru săvârşirea a 2 infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de folos necuvenit, în dosarul angajărilor fictive.

 

Punerea acestuia sub acuzare vine după ce publicaţia Recorder a dezvăluit că la instituţia condusă de AVRAM a fost angajată la departamentul care se ocupă de apărarea împotriva inundaţiilor o tânără, SIMONA IANCU, chelneriţă la un bar din Iaşi.

Procurorii anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de mai mulţi suspecţi, în legătură cu demersurile de angajare fictivă a 2 persoane la Primăria Vatra Moldoviţei în scopul de a le detaşa, cu încălcarea prevederilor legale, la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad.

În aceleași dosar mai sunt urmăriți penal primarul din Vatra Moldoviței VIRGIL SAGHIN pentru 2 infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de folos necuvenit, viceprimarul GABRIEL NIGA – cu atribuţii de primar la data faptei – pentru abuz în serviciu și secretarul Primăriei, ANA BOCA, pentru abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu.

SIMONA IANCU și STELIAN MEȚLER, angajaţi succesiv la Primăria Vatra Moldoviţei, ulterior detaşaţi la ABA Prut-Bârlad, sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *