full screen background image

Primarul LUNGU are consilier onorific pentru problemele Diasporei

Primarul municipiului Suceava ION LUNGU are, de astăzi, un consilier onorific pentru problemele Diasporei, CRISTIAN PASCARIU, care lucrează în Italia  și locuiește  în cartierul Burdujeni.

LUNGU a spus că – având în vedere criza de forță de muncă specializată în domenii deficitare, cum ar fi construcțiile, transporturile și industria alimentară – o prioritate pentru municipalitate o reprezintă crearea de condiții pentru întoarcerea sucevenilor care lucrează în străinătate.

 

„Vrem să atragem și antreprenorii români care sunt în Diaspora și să le dăm posibilitatea de a transfera afacerile pe teritoriul Sucevei” a declarat LUNGU.

 

El a adăugat că municipalitatea își propune să identifice exact numărul sucevenilor din Diaspora, precum și problemele cu care aceștia se confruntă.

 

Printre soluțiile propuse de el se numără punerea la dispoziție pentru tineri a unei suprafețe de teren pentru construirea unui cartier de locuințe pentru cei care lucrează în străinătate și acordarea unor facilități fiscale pentru cei care se întorc în Suceava.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *