full screen background image

Primarul Sucevei solicită fonduri suplimentare de la bugetul național

Primarul municipiului Suceava ION LUNGU a participat la Adunarea Generală a  Asociației Municipiilor din România, care i-a avut invitați pe primul ministru FLORIN CÎȚU, pe ministrul Dezvoltării ATTILA CSEKE și pe ministrul Proiectelor Europene CRISTIAN GHINEA.

 

S-au discutat probleme legate de situația pregătirii exercițiului financiar european 2021 – 2027 referitoare la Programul Național de Redresare și Reziliență și la descentralizarea Programului Operațional Regional și crearea de Autorități de Management la nivelul fiecărei Agenții de Dezvoltare Regională.

De asemenea s-a vorbit despre descentralizare, modalitățile de organizare teritorială, legea Zonelor metropolitane, Zonele Urbane Funcționale și unificarea administrativă Voluntară a Autorităților Locale.

ION LUNGU a solicitat suplimentarea plafonului de împrumuturi rambursabile al autorităților locale pentru acest an și aprobarea de împrumuturi autorităților locale din Trezoreria Statului.

El a ridicat și problema finanțării  de la buget a cheltuielilor de transport pentru elevi, precum și emiterea de certificate verzi operatorului de termoficare Bioenergy.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *