full screen background image

Proiect „Adevăr și provocare în educația de astăzi” derulat de Școala Gimnazială nr. 3 Suceava

Până la finalul lunii februarie 2025, în Școala Gimnazială nr. 3 Suceava se implementează proiectul Erasmus + „Adevăr și provocare în educația de astăzi”, în valoare de 44.600 euro, finanţat de Comisia Europeană.

Obiectivele acestui proiect sunt motivarea elevilor pentru învățare prin metode interactive și utilizarea tehnologiei moderne în activitățile școlare, prevenirea sindromului burnout în rândul profesorilor și a elevilor prin oferirea de suport și resurse pentru a gestiona stresul și utilizarea tehnologiei informaționale și a comunicării în activitățile școlare.

Prin acest proiect, înstituția își dorește să formerze 8 cadre didactice  care vor participa la cursuri ce au în vedere asigurarea stării de bine a elevilor și personalului și motivarea elevilor prin utilizarea unor metode și mijloace didactice adaptate nevoilor și intereselor lor.

De asemenea, 20 elevi vor lua parte la mobilități în Macedonia de Nord și în Spania, pe parcursul implementării proiectului.

Prima activitate de formare a cadrelor didactice în cadrul proiectului a avut loc în Finlanda și Estonia în perioada 2 – 9 martie, din partea școlii sucevene participând profesoarele DANIELA PETROVICI și MIHAELA MUSTEA.

Prezentările experților, workshopurile și vizitele în școlile finlandeze  și estoniene au avut în vedere conceptul bucuria de a învăța, care se bazează pe crearea unui mediu de învățare plăcut și confortabil și a unor relații bazate pe încredere între profesori, elevi și părinți.

 

 

CITEȘTE ȘI

Proiect PROTECT la Școala Gimnazială nr. 3 Suceava

 

DĂ-NE FOLLOW PE INSTA ȘI FACEBOOK!

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *