full screen background image

Proiect dedicat sucevenilor din diaspora

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni va organiza joi, la Muzeul de Istorie Suceava campania națională Informare acasă! Siguranță în lume! destinată românilor care doresc să muncească, să studieze și să locuiască în străinătate.

 

 

Campania la care va participa ministrul ANDREEA PĂSTÎRNAC își propune să informeze asupra drepturilor pe care persoanele care vor să se stabilească în afara granițelor le au în țările membre UE, precum și asupra riscurilor la care se expun odată cu decizia de a munci în străinătate.

 

 

De asemenea, vor fi informați în legătură cu siguranța la locul de muncă, riscurile unor boli profesionale, protecția față de abuz și exploatarea prin muncă, susținerea accesului nediscriminatoriu al lucrătorilor români pe piața muncii, precum și numerele de urgență în caz de necesitate.

 

 

De asemenea, la eveniment sunt așteptați reprezentanți ai Corpului Diplomatic la București, îndeosebi ambasadori care provin din țări în care sunt comunități semnificative de români, precum Italia, Spania sau Marea Britanie.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *