full screen background image

Proiect English for hospitality la Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava

Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava a organizat astăzi, la sediul Camerei de Comerț și Industrie, conferința internațională Gateway to CLIL de diseminare a rezultatelor finale obținute în cadrul proiectului Erasmus+ English for hospitality.

Conferința a avut ca obiective valorificarea experienţelor europene dobândite de colegiu, promovarea învăţării integrate a conţinuturilor la disciplinele turism, gastronomie şi a limbii engleze, diseminarea informaţiilor referitoare la educaţia europeană și valorile pe care aceasta le promovează, schimburi de experienţe şi bune practici cu reprezentanţi ai liceelor tehnologice din țară și din Europa, ai altor instituţii educaţionale și agenți economici.

Managerul proiectului, FLORENTINA SFICHI, a precizat că activitățile s-au desfășurat în perioada 2017 – 2019 în parteneriat cu școli tehnologice din Croația, Turcia, Grecia, Italia și Portugalia.

Prof. DIEGO VARELA PEDREIRA de la Universitatea Corunia – Spania a susținut, printr-o transmisiune în flux live EUROSCI Network, prelegerea „Importanța învățării integrate a conținuturilor la disciplinele de specialitate și a limbii engleze la liceu și la universitate, pentru a face față provocărilor pieței internaționale a muncii”.

 

Evenimentul de la Camera de Comerț și Industrie Suceava a reunit cadre didactice care predau limba engleză și discipline de specialitate în licee tehnologice, profesori de la Universitatea Ștefan cel Mare, elevi, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai autorităților locale, specialiști în educație.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *