full screen background image

Proiectul “România Centenară” la PUNCTUL PE I

 

Emisiunea PUNCTUL PE I de astăzi, realizată de jurnalistul Relu Gavril Ursache, a vizat proiectul “România Centenară”, desfășurat recent la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava.

 

 

Prin acest proiect Guvernul României pune la punct manifestările  prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, care se vor desfășura anul viitor.

 

 

Ședința de lucru de la USV a adunat conducerea instituției, oficialități locale și județene, directori de instituții implicate în proiect ( printre care Inspectoratul Școlar, Muzeul Bucovinei și Direcția pentru Cultură ), precum și invitați de la Departamentul Centenar al Guvernului.

 

 

În cuvântul său, rectorul Universității sucevene, Valentin Popa, a detaliat situația învățământului românesc din Ucraina și acțiunile derulate în ultimii ani.

 

 

 

Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur și primarul municipiului reședință Ion Lungu au solicitat Guvernului să acorde o atenție mai mare sărbătorii Zilei Bucovinei pe 28 noiembrie, cu câteva zile înainte de aniversarea Marii Uniri de la 1918.

 

 

Reprezentantul Guvernului, Dorin Stănescu, a asigurat asistența de implicarea executivului central în derularea programului “România Centenară”, după care cadrele didactice de la USV au intrat în amănuntele prezentării proiectului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *