full screen background image

Prorectorul USV Mihai Dimian, cetățean de onoare al municipiului Suceava

În ședința de joi – 22 iulie, consilierii locali suceveni vor aproba decernarea titlului de Cetățean de Onoare al orașului prof.univ.dr. MIHAI DIMIAN, prorector al Universității Ștefan cel Mare.

 

În expunerea de motive, se precizează că – fiind o personalitate științifică marcantă pe plan internațional – a contribuit la realizarea a multiple legături științifice și economice cu efecte favorabile municipiului Suceava, inclusiv prin câștigarea a numeroase proiecte de cercetare și dezvoltare în competiții naționale și internaționale, precum și implicarea în atragerea și dezvoltarea industriei IT la Suceava.

MIHAI DIMIAN a avut o implicare voluntară în acțiuni de limitare a pandemiei COVID în municipiul Suceava, precum inițierea și coordonarea dezvoltării primului laborator de diagnostic din județ, la Spitalul Județean Suceava, pe baza liniei semi-automate de testare realizată la USV și transferată temporar la spital.

De asemenea, el a coordonat Centrul de consiliere pentru cadrele medicale, ce a fost extins ulterior la consilierea persoanelor afectate de coronavirus, precum și la inițierea proiectului de secvențiere a genomului coronavirusului și analizei tulpinelor circulante în România.

În vârstă de 46 ani, MIHAI DIMIAN este prorector cu activitatea științifică și profesor universitar – conducător de doctorat la USV.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *