full screen background image

Reguli de bază care trebuie respectate pe pârtiile de schi

Având în vedere faptul că în perioada următoare multe persoane se vor afla în stațiunile turistice de la munte, jandarmii suceveni din cadrul posturilor montane vor asigura protecția turistilor pe cele 5 pârtii de schi omologate din județ ( Șoimul din Gura Humorului, Drumul Tătarilor din pasul Mestecăniș și Veverița, Parc și Dealul Negru din Vatra Dornei ).

 

 

În scopul evitării unor situații nedorite în aceste zone,  jandarmii montani vor acționa pentru respectarea prevederilor Horărârii de Guvern nr. 263/2001 privind amenajarea, omologarea, întreținerea și exploatarea pârtiilor și traseelor de schi pentru agrement.

 

 

În acest sens, aducem în atenţie turiștilor respectarea următoarelor reguli : este interzis accesul pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement fără echipament adecvat;  este interzisă coborârea pe pârtiile sau traseele de schi utilizând sănii, dispozitive improvizate sau alte materiale; alegeți traseul pe partie în functie de nivelul de pregatire astfel încât să nu incomodați sau să puneți în pericol pe cei din fața voastră; oprirea pe pârtie este interzisă în zonele înguste sau acolo unde vizibilitatea este redusă.

 

 

Daca ați căzut, trebuie sa va deplasți cât mai repede din acel loc, iar dacă doriți doar să vă odihniți sau să așteptați pe cineva, în niciun caz nu trebuie sa vă opriți în mijlocul pârtiei, pentru a nu-i incomoda pe ceilalti; respectați semnele si indicatoarele de pe pârtie, este valabil atât pentru cei care practică sporturile de iarnă, cât și pentru personalul administrativ de deservire.

 

 

De asemenea, turistii trebuie sa manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor montani și să evite implicarea in conflicte de orice natură.

 

 

In cazul in care sunteți victima unui accident pe pârtia de schi sau martorii savârșirii unor fapte de natură antisocială sau fapte de natură să tulbure ordinea și linistea publică, adresați-vă direct echipajelor de jandarmi montani din zonă sau solicitați sprijin prin sistemul unic de urgență 112.

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *