full screen background image

Restricție de tonaj pe podul de la Milișăuți

Începând de pe 11 martie ora 10:00, pe podul de pe DN 2H (km 4+800) din Milișăuți traficul auto va fi restricționat pentru autovehiculele cu masă maximă admisă mai mare de 7,5 t/osie, circulația urmând a se desfășura alternativ, semaforizat, pe axul drumului.

De asemenea, pentru autovehiculele de mare tonaj a fost instituită ruta ocolitoare pe DN 2 (Bălcăuți) – DN 17 A (Dornești – Rădăuți).

 

Măsurile au fost decise în urma degradărilor survenite în cursul nopții de 17/18 februarie, când o porțiune din trotuarul podului, pe o lungime de 27 metri s-a prăbușit în albia râului Suceava.

 

Momentan, traficul pietonal este restricționat pe porțiunile de trotuar avariate, acestea fiind semnalizate corespunzător de echipele Secției Drumuri Naționale Suceava.

 

Podul de la Milișăuți este clasificat cu gradul 1 de urgență în lista transmisă CNAIR în vederea prioritizării la finanțare, în vederea intervenției cu lucrări de reparații capitale.

 

Obiectivul a fost construit în anul 1962, are lungimea totală de 206 metri, fiind prevăzut cu șapte deschideri a câte 27,60 metri fiecare, o lățime a părții carosabile de 6,30 metri, două trotuare pietonale de 1,10 metri lățime fiecare și o lățime între parapete de 8,50 metri.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *