full screen background image

Revine agentul termic în municipiul Suceava

S.C. Thermonet S.R.L. Suceava anunță reluarea furnizarii apei calde și a agentului termic astăzi începand cu orele 17 – 18.

 

 

Lucrarile de remediere a avariei produse pe conducta magistrală localizata pe strada George Cosbuc au început de la ora 5:30 si se estimează că se vor termina în jurul orei 14, după care se va începe reumplerea sistemului pentru creșterea de temperatura necesară pornirii punctelor termice.

 

 

“Conducta la care se lucrează este în funcțiune din anul 1974 și prezintă un grad de uzură avansat. Avaria a survenit în urmă cu aproximativ 5 zile, însă am încercat într-o primă instanță să o remediem prin montarea unor coliere pe conductă pentru a depăși cu bine perioada de temperaturi scăzute, astfel încât sucevenii să nu rămână fără apă caldă și căldură într-o perioadă critică. Am decis să începem astăzi lucrările de remediere profitând de temperaturile moderate, astfel încât să rezolvăm cât mai curând problema și să fim pregătiți pentru un nou episod de frig și viscol. De asemenea, am ales acest interval orar luând în considerare faptul că sucevenii sunt la serviciu în mare parte a zilei, astfel încât să minimalizăm impactul produs de această decizie. În plus, de la ora opririi apei calde și a căldurii, respectiv ora 06:00, până în jur de orele 08:00 – 09:00, sucevenii au putut beneficia de căldură, fiind necesare câteva ore până la golirea completă a sistemului, aspect de care, de asemenea, am ținut cont atunci când am luat această decizie” a declarat Nicu Frunzaru, Director Tehnic Thermonet

 

 

“Sistemul de transport și distribuție a agentului termic aparține Primăriei, Thermonet fiind doar operatorul acestui sistem. Din păcate, de 40 de ani, sistemul nu a mai fost modernizat sau eficientizat. Există un plan de înlocuire a țevilor vechi, prin accesarea de fonduri europene, aplicantul fiind Primăria, însă procedura durează și este în curs. Între timp, Thermonet remediază și întreține sistemul de transport, asumându-și costurile de reparații și suportând pierderile, în condițiile în care rețeaua aparține domeniului public” a spus Mugurel Corlățan, Directorul General Thermonet.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *