full screen background image

Revine zăpada în județul Suceava

Judeţul Suceava se află de astăzi sub avertizare de cod portocaliu de ninsori și strat de zapadă în zona de munte, începând cu ora 17 până  pe data de 21 aprilie ora 6 și cod galben în intervalul 19 aprilie ora 18 – 21 aprilie ora 10.

 

 

În aceasta perioada, fenomenele vizate sunt ninsori abundente, strat de zăpadă, local viscol în zona montana și intensificari ale vântului .

 

 

Ca urmare a avertizarii meorologice, la nivelul Instituției Prefectului – Județul Suceava s-a constituit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență privind gestionarea  efectelor fenomenelor meterologice, precedata de ședinta de lucru în sistem videoconferință condusă de Ministrul  Afacerilor Interne,  Carmen Daniela Dan.

 

 

S-au dispus ca la nivelul comitetelor locale pentru situații de urgență să se monitorizeze cu toata atenția evoluția fenomenelor meteorologice, pentru a putea intervenii în timp util la apariția unor situații de urgență, solicitandu-se și instituirea serviciului de permanență la toate primăriile din zonele de risc a județului.

 

 

Secţiile de drumuri naţionale Suceava şi Câmpulung Moldovenesc au cerut Directiei Regionale de Drumuri și Poduri Iași, suplimentarea cu utilaje începand cu data de 19 aprilie 2017 pentru perioada vizată.

 

 

Având în vedere condiţiile meteorologice din această perioada, se impune ca circulaţia pe drumurile publice, naţionale şi europene, să se desfăşoare doar dacă este strict  necesar şi totodată conducătorii auto sunt sfătuiți să adopte o conduită preventivă în trafic și să respecte indicațiile și recomandările polițiștilor rutieri.

 

 

Traficul rutier va fi monitorizat de echipaje de poliţie ale IPJ Suceava care vor verifica dotarea autoturismelor si autovehiculelor  cu anvelope de iarnă pentru a preveni situații nedorite.

 

 

Direcţia de Sănătate Publică Suceava va atenționa reprezentanţii firmelor ce se ocupă de transportul persoanelor dializate despre fenomenele meteorologice prognozate, astfel încăt transportul acestora să fie efectuat în condiții de maxima siguranță.

 

 

Prefectul Județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, recomandă tuturor participantilor la la trafic ca în această perioadă de fenomene extreme, circulația autovehiculelor pe drumurile publice să se desfășoare numai după dotarea corespunzătoare condițiilor de iarnă a autoturismelor dar și după o informare prealabilă a situației drumurilor din județ.

 

 

Pentru orice eveniment în trafic conducătorii auto sunt rugaţi să anunţe imediat prin dispeceratul 112 orice situaţie care poate îngreuna circulaţia rutieră.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *