full screen background image

Rezultate meritorii pentru elevii suceveni la olimpiada națională de astronomie și astrofizică

Elevii suceveni au obținut rezultate excelente la olimpiada națională de astronomie și astrofizică, desfășurată în județul Prahova.

DAVID PALAGHIANU de la Colegiul Ștefan cel Mare Suceava a câștigat 2 medalii de aur și una de bronz, RAFAELA BARAC – BOLOGA de la aceleași colegiu 2 medalii de argint și o mențiune, ANDREEA BAHAN de la Liceul Tehnologic Solca 2 medalii de argint și o mențiune, iar ECATERINA BALABASCIUC de la Liceul Tehnologic Moldovița 2 medalii de bronz.

PALAGHIANU, BARAC – BOLOGA și BAHAN s-au calificat  în lotul lărgit al României pentru olimpiada internațională de astronomie, care va avea loc în Polonia, în perioada 10 – 20 august.

Elevii laureați sunt pregătiți de către profesorii CARMEN AMORĂRIȚEI, PETRU CRĂCIUN, SORIN GOLDA, ILIE COSOVANU și OVIDIU BALABASCIUC.

Între 30 iunie și 7 iulie se vor desfășura, la Universitatea Suceava, selecțiile loturilor restrânse ale României pentru olimpiada internațională de astronomie și astrofizică și pentru olimpiada internațională de astronomie și științele spațiului pentru juniori, cea din urmă fiind programată în Grecia, la sfârșitul lunii septembrie.

Coordonatorii lotului olimpic al României sunt sucevenii CRISTIAN PÎRGHIE și PETRU CRĂCIUN.

 

 

CITEȘTE ȘI

Doi elevi suceveni medaliați cu aur la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori

 

DĂ-NE FOLLOW PE INSTA ȘI FACEBOOK!

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *