full screen background image

Roaming involuntar la frontiera cu Ucraina

Utilizatorii din România de telefonie şi internet mobil, care au serviciul de roaming activat, pot ajunge în situaţia de a utiliza involuntar acest serviciu în apropierea graniţei cu Ucraina, fenomen ce atrage tarifare suplimentară.

În cazul în care au telefonul setat pentru conectarea automată la reţea, utilizatorii intraţi în roaming involuntar vor rămâne captivi în reţeaua statului vecin cât timp terminalul recepţionează semnal de la reţeaua operatorului respectiv, chiar dacă există semnal de la operatorul naţional la care este abonat.

 

Pentru a evita astfel de situaţii, este necesară dezactivarea opţiunii de selectare automată a reţelei şi selectarea manuală a reţelei, în zonele aflate în apropierea graniţelor.

 

Roamingul involuntar poate apărea în zonele de graniţă de pe teritoriul României numai în cazul în care utilizatorii au activat serviciul de roaming, iar telefonul mobil sau tableta sunt setate pe selectarea automată a reţelei.

 

În aceste situaţii, utilizatorul, deşi se află pe teritoriul României, va fi facturat pentru serviciile de comunicaţii utilizate în roaming, ca şi cum s-ar afla fizic pe teritoriul statului vecin.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.