full screen background image

Salariații Serviciului de Probațiune Suceava continuă greva generală

Greva generală declanșată în urmă cu o săptămână de către consilierii din cadrul Serviciului de Probațiune Suceava continuă.

Sindicaliștii menționează că, potrivit legii, în timpul grevei se asigură serviciile esenţiale : o treime din activitatea normală, participarea la şedinţele de judecată, întocmirea la termen a referatelor de evaluare pentru inculpaţi şi rezolvarea altor sarcini considerate urgente.

Salariații se plâng că – în pofida numeroaselor apeluri – din partea Ministerului Justiției “nu există niciun fel de reacție sau răspuns referitor la cauzele care au condus la declanșarea grevei și la soluțiile propuse”.

Principala revendicare se referă la corecțiile necesare privind salarizarea personalului de probațiune, în corelare cu ceilalți salariați din domeniul justiției.

Sindicaliștii au atras atenția că – în lipsa unei poziții asumate din partea factorilor decizionali – sistemul de probațiune se va confrunta cu demisii, deoarece “remunerația nu reflectă riscurile, complexitatea muncii și atribuțiile”.

 

 

 

CITEȘTE ȘI

Avocații suceveni în grevă japoneza

 

DĂ-NE FOLLOW PE INSTA ȘI FACEBOOK!

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *