full screen background image

Șase cetățeni irakieni au fost depistați în municipiul Suceava după ce au trecut ilegal frontiera

Pentru creşterea gradului de siguranţă şi disciplină rutieră pe raza judeţului Suceava, sub coordonarea ofiţerilor din cadrul Direcţiei Rutiere – IGPR, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul I.P.J. Suceava, precum şi poliţiştii rutieri din Bistriţa-Năsăud, Iaşi,  Neamţ, Maramureş şi Botoşani au executat acţiuni în sistem integrat în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier şi criminogen ridicat.

Au fost aplicate 550 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 305.008 lei și au fost ridicate 34 de permise de conducere pentru viteză, alcool, depăşiri neregulamentare şi alte abateri.

 

Poliţiştii au constatat în flagrant 3 infracţiuni, toate la regimul rutier.

 

În cadrul acţiunii au fost depisaţi doi cetăţeni moldoveni efectuând transport de persoane pe ruta Rep. Moldova – Italia şi Rep. Moldova – Marea Britanie, fără a fi autorizaţi.

 

Cei doi au fost sancţionaţi cu 4.000 lei fiecare şi retrase plăcuţele şi certificatele de înmatriculare.

 

In cadrul activităţilor de monitorizare a traficului rutier, în cartierul Burdujeni au fost depistaţi 6 cetăţeni de naţionalitate irakiană (3 adulţi şi 3 minori) cărora le-a fost întocmit dosar penal pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

 

Cei 6 cetăţeni au fost preluaţi şi depuşi la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Rădăuţi.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *