full screen background image

Scenariu COVID : triplare a necesarului de paturi în spitalele sucevene

Managerul Spitalului Județean Suceava ALEXANDRU CALANCEA estimează că, în perioada următoare, va fi înregistrată o creștere importantă a cazurilor de coronavirus în spitalele Suceava și Rădăuți, care dispun în prezent de 300 paturi COVID.

Analizele epidemiologice estimează pentru România un maxim de cazuri la sfârșitul lunii noiembrie, când se așteaptă o triplare a necesarului de paturi.

În acel moment este posibil să fie necesară o capacitate de cazare de aproximativ 900 locuri, ambele spitale fiind depășite.

Printr-o decizie a Direcției de Sănătate Publică Suceava de a dedica 10 % din fiecare unitate sanitară pentru patologia COVID, se obține un număr suplimentar de 260 paturi, aspect ce a fost discutat cu managerii tuturor unităților medicale din județ.

În același timp, trebuie menținută o capacitate de tratare a bolnavilor non – COVID în Spitalul  Județean Suceava, cel mai modern din județ.

Analiza specialiștilor din Spitalul Județean și a medicilor epidemiologi din cadrul DSP Suceava a fost de transformare progresivă a unităților din județ în sectoare COVID pentru formele ușoare.

Concluzia a fost că fără suportul și colaborarea unităților spitalicești din județ, Spitalul Județean Suceava nu va putea asigura asistența medicală a cazurilor non – COVID.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *