full screen background image

Șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava reținută pentru luare de mită

Direcția Generală Anticorupție Suceava a reținut-o, ieri seară, pe șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean, ANCA ABABNEH DUMITROVICI.

Reținerea s-a făcut în urma unui flagrant pentru luare de mită.

Doctorița a fost arestată preventiv la sediul Inspectoratului de Poliție Suceava.

Potrivit probatoriul administrat până în acest moment au relevat că inculpata, “în calitate de medic specialist oncolog la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, în perioada aprilie 2022-19.01.2023, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în mod repetat, a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, a pretins și a primit diferite sume de bani (sume variabile, respectiv 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei, 50 de euro) sau alte foloase (miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză etc.) de la 64 de persoane, pacienți sau aparținătorii acestora, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența anti-cancer care trebuiau realizate gratuit”.

Conducerea Spitalului Județean Suceava a declarat : “Ca urmare a evenimentelor desfasurate de DGA la nivelul sectiei de Oncologie a SJU Suceava ce implica si suspiciuni asupra unui medic din cadrul sectiei mentionam ca activitatea medicala in cadrul ambulatoriului si sectiei de Oncologie nu vor avea de suferit, pacientii medicului respectiv fiind redistribuiti celorlalti medici. Referitor la ancheta sau acuzatiile care se aduc, nu avem dreptul sa facem declaratii. Institutiile competente vor face acest lucru”.

 

 

 

CITEȘTE ȘI

AUDIO / Președintele CJ Suceava solicită managerului Spitalului Județean să relaționeze mai bine cu medicii

 

DĂ-NE FOLLOW PE INSTA!

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *