full screen background image

Şerban Cotos a urcat de două ori pe podium la Naţionalele de Înot de la Bacău

Înotătorul rădăuţean Şerban Cotos a urcat de două ori pe podiumul Campionatelor Naţionale de Înot pentru seniori, tineret şi juniori, care s-au desfăşurat în perioada 22-26 martie la Bacău.

 

 

Chiar dacă este în anul mic de juniorat, Şerban Cotos a câştigat locul II în proba de 200 metri fluture şi a urcat pe poziţia a treia a podiumului în proba de 50 metri fluture, impunându-se în faţa unor înotători cu mult mai experimentaţi decât el. De asemenea, în proba de 200 metri fluture Şerban Cotos a înotat în finala A, depăşind sportivi cu pretenţii.

 

 

Rezultatele obţinute la debutul său la un Campionat Naţional pentru seniori, tineret şi juniori nu sunt întâmplătoare, Şerban Cotos fiind un abonat al podiumului în anii în care a înotat la copii şi cadeţi. La această categorie, înotătorul rădăuţean a fost declarat de 14 ori campion naţional al României, de 28 de ori vicecampion naţional şi de 18 ori a ocupat poziţia a treia. Şerban Cotos a fost declarat cel mai bun înotător din România la 13 ani şi la 14 ani, iar la 13 ani a depăşit şase recorduri naţionale în bazin scurt.

 

 

Trecerea la o altă categorie de vârstă a impus schimbarea staff-ului tehnic şi modificarea programului de pregătire, astfel încât să facă faţă noilor exigenţe. Astfel, din decembrie 2016, Şerban Cotos este pregătit la Bazinul Universităţii Suceava de către doamna antrenor Daniela Burac, pregătirea fizică pe uscat este realizată cu ajutorul domnului profesor Iustin Tătărău, iar de partea de recuperare se ocupă kinetoterapeutul Daniela Chimingică.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.