full screen background image

Seri Nipone la Cărturești

Asociația româno-japoneză Himawari Iași vă invită toamna aceasta la o serie de de prezentări și workshop-uri culturale organizate în parteneriat cu librăria Cărturești Palas, la sediul acesteia, în perioada septembrie – decembrie 2015.

seri_nipone
Prezentări și seminarii de cultură niponă

Pe parcursul a patru luni, patru speakeri vor prezenta seminarii culturale pe diverse tematici, care au ca centru de interes cultura japoneză. Astfel, participanții vor putea afla mai multe despre cultura japoneză tradițională și modernă, un punct fascinant din exotismul orientului îndepărtat. Printre tematicile abordate se numără literatura niponă, din care fac parte și kaidan, poveștile cu creaturi din mitologia japoneză, jocurile tradiționale, istoria arhipelagului nipon, experiența călătoriei în Japonia și multe alte surprize.

Workshop-uri și Hyakumonogatari Kaidankai

În timp ce participarea activă este încurajată prin întrebări și comentarii, cei interesați se vor putea implica și mai mult, luând parte la workshop-uri. Prezentarea despre jocurile go, shougi și hanafuda va fi dublată de un workshop în care se vor pune în practică informațiile primite, participanţii jucând sub îndrumarea membrilor asociației aceste trei jocuri tradiționale japoneze. De asemenea, seminarul de literatură japoneză va fi urmat de un workshop de haiku, stil de poezie tradițional niponă.

Mai mult, în preajma Halloween-ului, o seară întreagă va fi dedicată jocului „Hyakumonogatari Kaidankai”, un joc popular în perioada samurailor, în care fiecare poate povesti kaidan, povești tradiționale japoneze cu creaturi mitologice, eveniment în premieră în România.

Programul evenimentelor:

12 Septembrie, ora 17: Kaidan, povești japoneze cu monștri, speaker Mălina Mihaela Coșan

26 Septembrie, ora 17: Shougi, Go, Hanafuda, speaker Lucian-Andrei Bosînceanu

10 Octombrie, ora 17: „Călătorie în Japonia”, speaker Bogdan Cristian Andrei

24 Octombrie, ora 18: „Hyakumonogatari Kaidankai”

7 Noiembrie, ora 17: Arte marțiale japoneze, speaker Ramona Marcela Lupu

21 Noiembrie, ora 17: Literatura japoneză & workshop de Haiku, speaker Daniel Nedelcu

5 Decembrie, ora 17: Istoria Japoniei, speaker Bogdan Cristian Andrei

Pentru mai multe detalii, puteți intra pe blogul asociației, www.asociatiahimawari.wordpress.com sau pe pagina de facebook: Asociația Romano-Japoneză Himawari, ori puteți accesa site-ul www.himawari.ro.

Asociaţia româno-japoneză Himawari Iaşi este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit, înfiinţată în anul 2007. Misiunea Asociaţiei Himawari este să creeze un cadru organizat care să promoveze cultura niponă şi studierea limbii japoneze prin organizarea de activităţi, spectacole şi evenimente.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *