full screen background image

Sindicaliștii TPL își cer drepturile salariale la Prefectură

La Prefectura Suceava a avut loc, astăzi, ședința Comisiei de Dialog Social,  la solicitarea sindicatului  Autobuzul  din cadrul societății Transport Public Local, în contextul nemulțumirilor de  natură financiară.

 

Sindicaliștii TPL solicită mărirea salariilor cu cel puțin 20 %,  plățile restante, din 2016, a orelor suplimentare și acordarea  tichetelor de vacanță.

 

Reprezentanții sindicatului susțin că, în prezent, la TPL sunt înregistrate 40.000 ore suplimentare efectuate și  neplătite,  iar, conform reglementărilor în vigoare, plata acestora ar trebui să aibă loc  în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea lor.

 

Salariații spun că  veniturile realizate de ei nu acoperă cheltuielile cotidiene, iar astfel  acumulează datorii.

 

De asemenea, ei au atras atenția asupra stării precare a parcului auto și a condițiilor de muncă.

 

Sindicaliștii TPL au mai atras atenția că încă nu a fost semnat contractul colectiv de muncă, acesta încetând a produce efecte începând cu data de 1 februarie.

 

 

La finalul ședinței, ca posibilitate de creștere a veniturilor salariaților TPL,  pentru a fi plătite orele suplimentare și eventuale majorări salariale s-au avut în vedere  două surse : majorarea  tarifului de transport de la 2 lei la 2,50 lei, aprobată săptămâna trecută de Consiliul Local și implicarea tuturor instituțiilor cu atribuții de control în  respectarea prevederilor legale privind transportul public de persoane, în vederea combaterii evaziunii fiscale.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *