full screen background image

Șofer băut și cu permisul reținut, oprit în trafic

La data de 02.02.2017, jurul orei 07.00, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus au oprit pentru control pe strada 1 Decembrie din orașul Vicovu de Sus, autoturismul condus de un bărbat, de 29 de ani, localnic.

 

 

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

 

Totodată susnumitul a fost verificat în baza de date, constatându-se că are permisul de conducere reţinut din data de 24.09.2015.

 

 

Ulterior celui în cauză i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi s-a dispus luarea măsurii reţinerii faţă de acesta pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca la data de 03.02.2017 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea luării unei măsuri preventive.

 

 

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau al altor substanţe.

 

 

Totodată şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 1.000 de lei întrucât autoturismul avea poliţa de asigurare obligatorie expirată, fiindu-i reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare ale autoturismului.

 

 

Bărbatul a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *