full screen background image

Șofer beat și cu permis anulat, depistat la volan

La data de 28.02.2016, ora 15.40, un echipaj din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a identificat pe raza comunei Horodnic de Sus un autoturism înmatriculat în străinătate, care se deplasa pe un drum comunal neclasificat, iar în momentul pătrunderii pe DN 2E și observarea echipajului de poliție, a oprit și a efectuat manevra de mers înapoi.

soferi

 

În cauză, s-a procedat la urmărirea autoturismului care a fost oprit pe un drumul comunal, la circa 50 de metri de DN 2E, conducătorul auto fiind identificat ca fiind un localnic de 27 de ani.

 

 

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

 

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul figurează cu permisul de conducere anulat din data de 06.05.2015, acesta declarând faptul că autoturismul aparține soției sale, o localnică de 21 de ani.

 

 

În cauză s-a întocmit dosar penal față de conducătorul auto sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea  pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost anulat și conducerea  pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, iar față de soţia acestuia pentru comiterea infracțiunii de încredințarea unui vehicul unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere sau se află sub influența alcoolului.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *