full screen background image

AUDIO / Mii de credincioși la Mănăstirea Putna, la pomenirea voievodului Ștefan cel Mare

Ieri s-a desfășurat, la Mănăstirea Putna, pomenirea voievodului Ștefan cel Mare, la 518 ani de la trecerea la cele veșnice și la 30 ani de la canonizarea sa de către Biserica Ortodoxă Română.

Mănăstirea Putna a fost ctitorită de către domnitor și adăpostește mormântul acestuia.

Liturghia a fost săvârșită, în fața a mii de credincioși, de către arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, CALINIC, alături de episcopul Basarabiei de Sud, VENIAMIN.

Arhiepiscopul CALINIC a evocat personalitatea complexă a lui Ștefan cel Mare, insistând asupra sprijinului pe care l-a oferit Bisericii.

După slujba religioasă s-au desfășurat o ceremonie militară, urmată de depunerea de coroane de flori la mormântul lui Ștefan cel Mare.

Prezent la manifestările de la Mănăstirea Putna, dedicate pomenirii lui Ștefan cel Mare, președintele Consiliului Județean Suceava GHEORGHE FLUTUR a declarat că personalitatea voievodului “îi adună pe oamenii care vin la mănăstire să se încarce cu românism, cu energie pozitivă”.

El a spus că – mai ales în actuala conjuncture externă – “românii trebuie să se unească și să fie patrioți” pentru a putea depăși cu bine problemele cu care se confruntă.

 

 

 

PE ACELAȘI SUBIECT:

Patriarhul Daniel la hramul Mănăstirii Putna

 

DĂ-NE FOLLOW PE INSTA!

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.