full screen background image

Substituire de identitate la un conducător auto fără permis

La 05.01.2017, ora 00.24, poliţiştii Secției 3 Poliție Rurală Marginea au oprit pentru control autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, care se deplasa pe DJ 209 K, din direcția Suceviţa spre Volovăţ.

 

 

Polițiștii au solicitat conducătorului auto documentele personale și pe cele ale autoturismului, ocazie cu care acesta a prezentat autorizaţia de circulaţie provizorie și polița RCA, declarând că nu are asupra sa permisul de conducere și cartea de identitate.

 

 

În vederea stabilirii identității conducătorului auto, i s-a solicitat acestuia să comunice datele de stare civilă.

 

 

S-a procedat la verificarea datelor în baza de date a Poliției române, ocazie cu care s-a constatat că şoferul nu corespundea din punct de vedere a fizionomiei cu cea a conducătorului.

 

 

Conducătorul auto a fost condus la sediul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea, în vederea stabilirii identității, ocazie cu care s-a constatat că este un tânăr de 26 ani din comuna Marginea, având permisul de conducere suspendat din  data de 12.12.2016.

 

 

Conducătorul auto a declarat că știa datele de stare civilă ale fratelui său, pe care le-a comunicat polițiștilor în scopul de a-i induce în eroare, deoarece știa că nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din data de 12.12.2016.

 

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea  unui vehicul fără permis de conducere și falsul privind identitatea.

 

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *