full screen background image

Teatrul Matei Vișniec Suceava – “Insultați. Belarus(ia)”

În perioada 7 – 22 februarie, în România și Republica Moldova au avut loc 16 spectacole-lectură cu textul Insultați. Belarus(ia) de ANDREI KUREICIK, într-o acțiune de solidaritate fără precedent a teatrelor românești cu artiștii bieloruși.

 

Seria de spectacole-lectură s-a înscris în programul mondial de lecturi Belarus(sia) Worldwide Reading Project, care a debutat pe 12 septembrie 2020 și a contorizat aproximativ 150 lecturi, podcasturi, filme și instalații multi-disciplinare, în aproape 100 teatre din 28 țări.

Întregul proiect s-a bazat pe voluntariat, iar în realizarea spectacolelor au fost implicați circa 200 de artiști și tehnicieni de scenă.

Spectacolele-lectură realizate în România au ajuns la peste 30 mii spectatori, în săli și online, nu doar în România, Republica Moldova și Belarus, ci și în Statele Unite, Rusia, Germania, Franța și Grecia.

Spectacolele jucate cu public, în sală, au fost filmate și se vor difuza în mediul online sâmbătă de la ora 19 de la  Teatrul Matei Vișniec Suceava.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *