full screen background image

Temerarul Radu Păltineanu, aventură în America

 

Expediţia numită Cycle the Americas reprezintă o provocare extremă pentru Radu Păltineanu, temerarul originar din Piatra Neamţ.

 

 

El şi-a propus să parcurgă 24 de mii de kilometri în doar 9 luni, dar vremea rece care l-a prins pe teritoriul Statelor Unite şi o schimbare semnificativă a itinerariului în America de Sud au prelungit expediţia.

 

 

Până acum Păltineanu a avut de înfruntat pustiul Alaskăi şi al Canadei, dar mai ales iarna grea ce l-a prins în zona munţilor Stâncoşi.

 

 

În Mexic, el a traversat fără incidente deosebite una din cele mai periculoase zone din America Latină, unde cartelurile de droguri comit crime aproape zilnic.

 

 

Totuși, expediţia nu a fost lipsită de surprize – Radu Păltineanu a fost jefuit în Panama, iar în Venezuela a fost la un pas să fie atacat într-un hotel.

 

 

Radu Păltineanu este absolvent al Facultăţii de Inginerie Software din cadrul Universităţii din Montreal – Canada, cicloturist şi blogger.

 

 

În 2013 a traversat mare parte a Scandinaviei şi Europei de Est pe bicicletă, iar un an mai târziu a parcurs Europa şi Asia Centrală cu autostopul.

 

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *