full screen background image

The Motans lansează primul videoclip realizat printr-o tehnică inovatoare

Primul clip din România realizat cu ajutorul inteligenței artificiale pe zona de style transfer este semnat de The Motans și s-a lansat ieri. Videoclipul piesei „Invitat” este unul atipic, dar original și artistic și reprezintă o inovație din punct de vedere tehnic.

„Style transfer prin CNN (Convolutional Neural Network) este o tehnică prin care se recompune o nouă imagine plecând de la una de referință și aplicat stilul pe imaginea conținut. Este pentru prima dată când folosim inteligența artificială într-un proiect media. Rezultatul pe care l-am obținut cu The Motans – Invitat este un prim pas ce deschide o nouă etapă în aplicarea acestei tehnologii în următoarele proiecte. Și nu mă refer aici doar la Style Transfer, ci mă refer la o arie largă de produse ce ne pot eficientiza timpul în orice domeniu”, spune Bogdan Păun, regizor NGM.

Piesa „Invitat” este compusă de Denis Roabeș, iar clipul este semnat de NGM Creative, regizor Bogdan Păun, DoP Alex Mureșan.

„Melodia „Invitat” a fost lansată înaintea clipului și a adunat deja aproape 2,3 milioane de vizualizări pe YouTube. Cu un sound aparte, piesa vorbește despre iubire, dezamăgiri, despre jocurile vieții care uneori sunt ciudate și greu de înțeles. „Viața e un lucru foarte interesant. Îți mulțumesc pentru tot ce ai fost în viața mea. Ești un om minunat și îți doresc să fii fericită!”, spune Denis Roabeș.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *