full screen background image

Topul Firmelor 2020 – Gala Excelenței în Afaceri 2021 la Suceava

Camera de Comerţ şi Industrie Suceava marchează 31 ani de activitate, prilej de organizare a Topului Firmelor 2020 – Gala Excelenței în Afaceri 2021.

 

Chiar dacă măsurile restrictive nu permit organizarea unui eveniment, instituția continuă susținerea și promovarea mediul de afaceri județean și răsplătește devotamentul antreprenorilor locali.

Numărul agenților economici care îndeplinesc criteriile de participare la Topul Firmelor, stabilite prin aplicarea unui soft la nivel naţional, a fost în acest an în creştere.

Indicatorii utilizaţi pentru clasificarea firmelor sunt cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane și eficienţa utilizării capitalului angajat.

Valoarea profitului curent obţinut de către societăţile din judeţul Suceava a crescut anul trecut cu aproape 23 %, la fel și rata profitului, cu peste 18 %.

Numărul mediu de salariaţi angajați în cele 16.612 societăți comerciale este de 66.988, cu 1,97 % mai puțini față de anul 2019, iar productivitatății medie a muncii a crescut cu peste 5 %.

În ceea ce privește profitul curent, prima poziție în clasament este ocupată de firmele care activează în domeniul comerțului cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, iar pe locul secund se află companiile din domeniul industriei prelucrătoare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *