full screen background image

Trei arme, o arbaletă și muniție, confiscate de polițiștii suceveni

La data de 20.02.2016, în baza mandatului de percheziţie emis de Judecătoria Fălticeni, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava au procedat la efectuarea unei percheziții domiciliare la locuința unui bărbat de 62 de ani, din localitatea Hârtop, ocazie cu care au fost identificate și ridicate două arme cu aer comprimat, o cutie cu muniţie pentru acestea și o arbaletă originală pe care era montată o lunetă, toate deținute ilegal.

 

4

 

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, armele cu aer comprimat și arbaleta aparțin fiului bărbatului, un tânăr de 27 de ani, plecat la muncă în străinătate, o armă și arbaleta fiind introduse ilegal de acesta în ţară în cursul anului 2014 și ascunse la locuinţa comună cu tatăl său.

 

 

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor” și „contrabandă”, ce va fi soluționat procedural.

 

 

De asemenea, la 20.02.2016, în baza mandatului de percheziție emis de Judecătoria Gura Humorului, poliţişti din cadrul Poliției orașului Frasin și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat de 29 de ani, din comuna Cornu Luncii, ocazie cu care au identificat un pistol cu gaze, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente de proveniență și nici faptul că este autorizat pentru deținere.

 

 

Arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, ce va fi soluționat procedural.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *