full screen background image

Trei misiuni de asanare pirotehnică într-o singură zi în județul Suceava

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava a efectuat, ieri, 3 misiuni specifice în Ciocănești, Coșna și Dornești.

Echipajul a parcurs aproximativ 400 de kilometri, iar timpul acumulat al intervențiilor a fost de aproape 15 ore.

 

Prima misiune s-a desfășurat în Ciocănești, în zona pasului Mestecăniș, unde pirotehnicienii au asanat un proiectil exploziv calibrul 85 mm. ce provenea din primul război mondial.

 

Deoarece elementul de muniție prezenta un dispozitiv de inițiere care putea declanșa în orice moment explozia acestuia ( în cazul manipulării ), militarii au decis să-l distrugă la fața locului.

 

În condiții de maximă siguranță, proiectilul a fost distrus, folosindu-se trotil și mijloace de inițiere.

 

Din pasul Mestecăniș, un apel pe 112 i-a direcționat pe pompierii pirotehnicieni spre Coșna.

 

În urma unor lucrări agricole, un gospodar a găsit în grădină un obiect metalic, care avea să fie identificat de către specialiști ca fiind un proiectil exploziv, de calibru 100 mm. provenind tot din primul război mondial.

 

Muniția era echipată complet, în stare de funcționare și după eliminarea riscurilor a fost preluată pentru a fi depozitată provizoriu.

 

Ultima misiune de ieri a avut loc în Dornești, unde pe un teren viran a fost identificat un proiectil exploziv, calibrul 76 mm. ce provine din al doilea război mondial.

 

Acesta era în stare de funcționare și a fost ridicat în vederea depozitării provizorii, iar ulterior a distrugerii într-un poligon autorizat.

 

În această lună, echipa pirotehnică Suceava a executat 11 misiuni specifice, în care au asanat 439 de elemente de muniție de diferite tipuri și calibre.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *