full screen background image

USV – locul 10 în topul universităților din România

Universitatea Ștefan cel Mare Suceava se situează pe locul 10 în topul universităților din România, conform clasamentului realizat de QS University Rankings, urcând o poziție prin comparație cu anul precedent. 

 

În Topul internațional al universităților din Europa Emergentă și Asia Centrală, USV ocupă locul 164, în contextul în care numărul instituțiilor evaluate a crescut cu 52 față de anul anterior.

Topul realizat pe regiuni şi domeniu de studiu are la bază 10 indicatori, printre care prestigiul academic internațional, reputația în rândul angajatorilor, implicarea în rețele internaționale de cercetare, ponderea cadrelor didactice care dețin titlul de doctor și ponderea studenților străini.

USV se situează pe poziția a 2 -a la nivel național în ceea ce privește numărul de citări raportat la numărul de publicații și pe locul 3 în privința ponderii cadrelor didactice din străinătate.

QS University Rankings este considerat unul din primele 3 topuri universitare internaționale în ceea ce privește vizibilitatea și utilizarea pentru dezvoltarea de politici publice în educație.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *